Gezichtsverzorging: voor wie is het?

Voor veel mannen is gezichtsverzorging alleen iets om zich zorgen over te maken als er een probleem is. De ironie is natuurlijk dat door deze benadering er juist problemen opduiken. Dit is dan ook vaak de reden dat de meeste mannen huidproblemen zoals rimpels al op een vroege leeftijd krijgen. De meeste mannen zijn dan ook meestal al te laat wanneer ze beginnen met het gezichtsverzorging. Echter zijn er ook mannen die vaak wel willen beginnen met het gebruiken van een simpele dagcrème maar geen idee hebben wat voor merk en wat voor soort dagcrème ze nodig hebben.

 Basis gezichtsverzorging voor mannen

Of je nou iemand bent die fysiek werk doet door de week of achter de laptop zit; je gezicht verzamelt allerlei viezigheid door de dag heen. Dit valt niet tegen te houden, maar het is wel fijn om je gezicht aan het einde van de dag dan schoon te maken met een face-wash. Hiermee was je alle ongewenste viezigheden van je gezicht af.

Om je gezicht echt schoon en gezond te houden, is het ook belangrijk om je gezicht twee keer per week te scrubben. Hiermee haal je de dode huidcellen weg en zorg je ervoor dat gezonde huidcellen weer aan de oppervlakte komen. Dit kan een hele gezonde gloed opleveren.

Ook dagelijkse hydratatie is een sleutel voor het behouden van een levendige, gezonde huid. Het wordt aangeraden om je huid één keer s’ochtends en één keer s’avonds te hydrateren. Dit voorkomt vooral een droge huid, en daarmee ook rimpels.

Wanneer je veel in de zon zit, is een goede spf ook van belang. Hiermee wordt je gezicht beschermt tegen de schadelijke UV-straling die de zon afgeeft.

Geavanceerde gezichtsverzorging

Behalve de basis gezichtsverzorging die in de vorige alinea genoemd werd, heb je ook wat meer geavanceerde verzorging. Deze kan handig zijn voor de mannen die nu geboeid zijn geraakt. Zo heb je toners, gezichtsmaskers en oogcrèmes om je gezicht een extra boost te geven.