Wat moet je echt niet vergeten als je met een jong kind op vakantie gaat?

Op vakantie gaan is vaak een hele onderneming. Je moet je vakantie eerst boeken, je hebt vervoer nodig en dan moet je ook nog eens bedenken wat je allemaal mee gaat nemen. Vooral dat laatste is voor veel mensen een grote struggle. Je wil natuurlijk niet teveel spullen meeslepen die je niet gaat gebruiken, maar het is nog vervelender om dingen te vergeten. Het is vervelend als je spullen voor jezelf vergeet, maar al helemaal als je spullen voor je kindje vergeet. Daarom zullen we in dit artikel een aantal dingen op een rijtje zetten die je zeker niet moet vergeten als je op vakantie gaat met een jong kind. Denk bijvoorbeeld aan de oefenbroekjes!

Vergeet niet om zwemspullen mee te nemen

Als je op vakantie gaat naar een gebied waar je kan zwemmen, dan wil je natuurlijk zwemspullen meenemen. Maar wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig voor een middagje aan het zwembad? Allereerst natuurlijk zwemkleding, zowel voor jou als voor je kindje. Maar voor je kindje heb je ook zwemluiers nodig als hij/zij nog niet zindelijk is. Zwemluiers zijn iets dat veel mensen vergeten mee te nemen op vakantie, onthoud het dus goed. Verder heb je natuurlijk shampoo en handdoeken nodig, maar dat neem je meestal sowieso wel mee op vakantie. Ook zwemband voor peuters is erg leuk om mee te nemen, zodat je kindje lekker in het water kan dobberen.

Speelgoed voor je kind meenemen

Wat doen veel kinderen het liefst? Juist, spelen. De meeste kinderen spelen het liefste de hele dag door. Het is daarom handig om ook speelgoed mee te nemen voor op vakantie. Wellicht is er op de locatie zelf wel speelgoed aanwezig, maar misschien ook niet. Om er zeker van te zijn dat je altijd voorzien bent van speelgoed, zouden we je het dan ook aanraden om zelf wat mee te nemen. Niet alleen voor op de vakantiebestemming, maar ook voor onderweg. Zo kan je kind zich tijdens de reis goed vermaken, want zo’n reis kan best lang zijn voor een jong kind.