Zo vind je het kerstpakket dat iedereen blij maakt

Net als elke werkgever en leidinggevende aan het einde van het jaar, ben jij ook op zoek naar een kerstpakket waarmee je iedereen blij maakt. Het probleem is alleen dat je personeel zo verschillend is en iedereen andere verwachtingen en interesses heeft. Daarbij heb je ook een beperkt budget waarmee je toch een pakket moet vinden dat indruk maakt. Met zoveel verschillende wensen, lijkt het onmogelijk om een kerstpakket te vinden waardoor iedereen weer vol motivatie aan het nieuwe jaar begint. Met de onderstaande tips lukt dat wel.

1. Geef je personeel inspraak over het kerstpakket

Het is altijd goed om je personeel inspraak te geven, ook over het eindejaarsgeschenk. Dit heeft als voordeel dat je laat zien dat je hun mening waardeert, dat je je medewerkers motiveert en dat jij handige informatie krijgt over hun verwachtingen. Stuur dus een enquête uit en vraag ze je te vertellen wat volgens hen het ideale kerstpakket is. Vraag ze ook naar hun eerlijke mening over het vorige eindejaarsgeschenk en over wat ze graag zouden willen ontvangen. Met deze informatie hoef jij al veel minder te gokken.

2. Ga op zoek naar de overeenkomsten en niet de verschillen

Het is zaak om kenmerken te vinden die iedereen in je bedrijf met elkaar gemeen heeft. Dit zijn de punten waarnaar je refereert met je kerstpakket, zodat je bij iedereen een raakvlak vindt. Hier vind je enkele voorbeelden van drie overeenkomsten. Kun je naar alle drie refereren met je pakket, dan heb je het ideale geschenk gevonden.

  • Een belangrijke overeenkomst is de werkgever. Door een kerstpakket in jullie huis kleur te kiezen en met het logo op de verpakking, voelt het pakket vertrouwd. Daarbij vertel je dat iedere medewerker speciaal is, omdat niemand anders dit pakket ontvangt.
  • Een volgende overeenkomst is wat jullie doen. Daar kun je naar verwijzen met het artikel. Leggen jullie tuinen aan, kies dan een mooie vuurkorf. Werken jullie voor een energiebedrijf, kies dan een powerbank die je kunt opladen met zonne-energie.
  • De prestaties die jullie het afgelopen jaar hebben geleverd is de laatste overeenkomst, want iedereen heeft hieraan bijgedragen. Je kiest een thema uit dat daarnaar verwijst, bijvoorbeeld een pakket met ecologische producten als er in het bedrijf veel aandacht besteed is aan duurzaamheid het afgelopen jaar.

3. Kies een webwinkel uit om je kerstpakketten bij te bestellen

Als laatste is ook het budget dat je hebt geen probleem meer, want bij een webwinkel zijn de prijzen altijd lager. Met de bovenstaande twee tips kan je het ideale kerstpakket samenstellen en met deze tip kun je je deze ook veroorloven. Webwinkels hebben enorm assortiment dat je bekijkt door de filters in te stellen. Het moet wel heel vreemd lopen als je daar je ideale kerstpakket niet tussen kunt vinden. En ook dan bieden de meeste webwinkels ook alternatieve opties aan, zoals maatwerk en een eigen keuze concept. Met deze tips wordt de kerst op jouw werk heel speciaal dit jaar.