pe koppeling

Pe koppeling, voor een goede bewatering van de planten

Een pe koppeling zorgt ervoor dat de waterleidingen netjes door mijn plantjes heen kunnen lopen. Als kweker is het van groot belang, dat al mijn plantjes op tijd van water en voeding worden voorzien. Om elke keer met een tuinslang en een sproeier hierdoor te moeten lopen is geen optie, daarvoor heb ik teveel planten staan. Bovendien zal ik dan geen dag weg kunnen gaan, omdat deze plantjes op tijd water moeten hebben. Ik heb er dan allemaal leiding met gaatjes er doorheen gelegd. Door deze gaatjes kan het water met voeding stromen. Tevens staan deze aan gesloten op een tijdschakelaar, die om de zoveel uur aan gaat. pe koppeling

Dankzij een pe koppeling, krijgen alle planten op tijd water

Toen ik mijn tuin aan het aanleggen was om hier te gaan oogsten, had ik aan een paar dingen niet gedacht. Om te beginnen was dat al het water geven. Een paar plantjes was geen probleem, maar een hele tuin vol was een ander verhaal. Toen ik de tip kreeg om hier waterleidingen doorheen te laten lopen, moesten er natuurlijk ook een pe koppeling tussen zitten. Deze zorgt ervoor dat een leiding een bocht kan maken. Op deze manier kan de hele tuin voorzien worden van een waterleiding.