Handvaten voor als je op zoek bent naar een wax stempel set

Een handgeschreven brief of een persoonlijk gekozen cadeau ingepakt met je eigen papierkeuze is nóg leuker om te geven aan een vriend(in) of familielid. Om het extra bijzonder te maken kun je overwegen om een wax stempel te gebruiken. Ze zijn gemakkelijk te vinden en verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen. In deze blogpost geven we vijf tips die je helpen bij het vinden van een leuke wax stempel set.

Bepaal je stijl

Wanneer je op zoek gaat naar een wax stempel set, is het goed om te bepalen welke stijl je hebt. Er zijn namelijk veel verschillende waxen met verschillende patronen en kleuren. Sommige stempels hebben een chique en klassieke uitstraling, terwijl andere meer boho-achtig en modern zijn. Bepaal dus voor welke gelegenheden en voor welke uitstraling je de set gaat gebruiken.

Check de kwaliteit

Het is belangrijk om een wax stempel set van goede kwaliteit te kopen. Wax stempels kunnen snel breken wanneer ze van slechte kwaliteit zijn en dat is natuurlijk zonde. Check daarom de reviews van de stempel die je overweegt te kopen. Vraag daarnaast aan vrienden of familie die al eerder een wax stempel hebben aangeschaft, welke winkels of merken zij kunnen aanbevelen.

Let op de maat

Wanneer je een wax stempel set koopt, is het belangrijk om de afmetingen van de stempel te controleren. Als de stempel te klein is, is het mogelijk dat je er geen mooie waxafdruk mee kunt maken. Als je juist voor een te grote kiest, kan het lastig zijn om deze goed te plaatsen of om de wax op een juiste manier te verwijderen.

Bekijk de accessoires

Sommige wax stempel sets komen met extra accessoires, zoals extra wax staafjes of speciale tangen om de stempel op te warmen. Door deze extra’s is het gebruik van de wax stempel set nog gemakkelijker en kun je nóg meer variëren met kleuren wax. Bekijk dus welke extra’s er bij de set komen en of dit voor jou van toegevoegde waarde is.

It’s all in the details

Vergeet niet dat een wax stempel set een mooie aanvulling kan zijn op de ‘finishing touch’ van je pakket of cadeau. Het gaat om de details die jouw cadeau net dat beetje extra’s geven. Kies bijvoorbeeld voor een wax stempel stick met een bloem patroon en een sierlijke stempel. Wanneer dit past bij jouw stijl, kan je het geheel extra bijzonder maken met een mooi lint en een bijpassende kaart.

Samenvatting

Of je nu brieven en kaarten verstuurt of cadeaus inpakt, met een wax stempel kun je je creativiteit en de persoonlijkheid laten zien. Nu je deze tips hebt gelezen, kun je een goede wax stempel set kiezen die past bij jouw stijl. Vergeet niet om de kwaliteit, maat en accessoires te controleren en om te letten op de details. Zo geef je jouw brieven en cadeaus precies de uitstraling die je voor ogen had.

Bron: https://www.jessyatsea.com/